برنامه ریزی شهری؛ آنچه خلاقیت را به میدان میآورد!
برنامهریزی شهری، هنر طراحی و سازماندهی فضاهای شهری برای زندگی بهتر است و افرادی که در این حوزه فعالیت میکنند با چالشهای مختلفی از جمله جمعیت رو به رشد، تغییرات اقلیمی و نیازهای متنوع شهروندان روبرو هستند. با این وجود؛ اگر برنامه ریزان شهری متبحر شوند؛ کمتر شاهد پلشتی ها و زشتی خیابان ها و معابر شهری خواهیم بود. حال سوال مطرح می شود که دانشجویان کدام رشته می توانند وارد حوزه برنامه ریزی شهری شوند و اصلا چطور می توانند متبحر شوند. در این پست لینک های جالبی دریافت خواهید کرد:
برنامهریزی شهری و ارتباط آن با سایر رشتهها
برنامهریزی شهری یک رشته میانرشتهای است که به بررسی و طراحی محیطهای شهری میپردازد. هدف اصلی این رشته، ایجاد محیطهای شهری پایدار، کارآمد و قابل زندگی است. به همین دلیل، دانشجویان برنامهریزی شهری نیازمند دانش و مهارتهایی هستند که از رشتههای مختلف تامین میشود.رشتههایی که با برنامهریزی شهری ارتباط تنگاتنگ دارند عبارتند از: علوم پایه(جغرافیا،ریاضیات،فیزیک)،علوم انسانی(جامعهشناسی، روانشناسی، تاریخ)،علوم مهندسی(عمران، محیط زیست، ترافیک)،علوم کامپیوتر(سیستمهای اطلاعات جغرافیایی، برنامهنویسی،هوش مصنوعی)، اقتصاد، حقوق و مدیریت.
برنامهریزان شهری چطور میتوانند متبحر شوند؟
پر واضح است که هیچ چیز به اندازه انجام پروژه نمیتواند رزومه شغلی این افراد را ارتقا ببخشد؛ در واقع در کلاس درس، دانشجویان با تئوریهای برنامهریزی آشنا میشوند، اما انجام پروژهها به آنها فرصت میدهد تا این دانش را در عمل به کار ببرند و مهارتهای عملی خود را تقویت کنند.